MESTERIM.RO-Parchetul nu trebuie cumpărat la

CATALOG ONLINE DE MESTERI IN TOATE DOMENIILE

Parchetul nu trebuie cumpărat la intamplare

Articol scris la: 06.01.2012
Parchetul nu trebuie cumpărat la intamplare
Mai multe imagini:
Parchetul nu trebuie cumpărat la intamplare

O soluţie pentru a da un aspect nou şi plăcut locuinţei este să înlocuiţi mocheta sau linoleumul cu parchet.
Pe lângă faptul că este un material foarte la modă, el va imprima un aer elegant casei dumneavoastră. În plus, este un bun izolator termic, permite încălzirea prin pardoseală, se întreţine uşor şi are o viaţă îndelungată. Important este să alegeţi cel mai potrivit tip de parchet pentru fiecare încăperi în parte.

Tipuri de parchet

Parchetul clasic, realizat 100% din lemn masiv (o singură esenţă), este comercializat în diferite nuanţe, în funcţie de esenţele de lemn din care este fabricat. Cele mai folosite sunt esenţele dure, precum stejarul, arţarul, fagul sau mesteacănul. Acestea au o rezistenţă mare la şocuri şi o durabilitate foarte bună în timp, păstrându-şi netezimea chiar şi la trafic intens. Esenţele moi de lemn, precum pinul sau bradul, nu se comportă la fel de bine în timp, existând posibilitatea ca parchetul să se deformeze.

Spre deosebire de acest tip de parchet, care necesită un montaj profesionist, noile modele de parchet (laminat, stratificat sau triplustratificat) pot fi instalate mult mai uşor, fără a fi nevoie de specialişti. Parchetul laminat este fabricat din rumeguş şi straturi de melamină decorativă. Este mai ieftin decât parchetul din lemn masiv şi mult mai uşor de instalat şi curăţat. Se comportă bine în timp şi nu necesită raşchetare sau refinisare.

Parchetul stratificat se diferenţiază de cel clasic prin straturile din esenţe de lemn din care este realizat. Acestea sunt bine uscate şi nu lucrează în timp. Dacă se uzează din cauza traficului intens şi a trecerii timpului, parchetul poate fi raşchetat.

După cum sugerează şi numele, parchetul triplustratificat este realizat din trei panouri finisate de diferite grosimi, încleiate cu adezivi speciali şi presate, astfel încât să fie rezistente. Dispunerea perpendiculară a straturilor nu permite deformarea parchetului în timp.

Atenţie la cumpărare!

Atunci când achiziţionaţi parchetul, este bine să fiţi atenţi la gradul de umiditate al acestuia. O umiditate ridicată duce la deformarea parchetului în timp, odată cu uscarea lemnului. Cantitatea de apă din lemn determină anumite proprietăţi ale acestuia, cum ar fi greutatea, durabilitatea şi stabilitatea dimensională. Umiditatea ideală variază între 4 şi 18%, în funcţie....
 

Catalog mesteri.
Autentificare mesteri:
CONT NOU