MESTERIM.RO-Stanley Secretele Meseriei- Menghine tamplarie

CATALOG ONLINE DE MESTERI IN TOATE DOMENIILE

Stanley Secretele Meseriei- Menghine tamplarie

Articol scris la: 19.03.2012
Stanley Secretele Meseriei- Menghine tamplarie

Cand alegeti o menghina manuala, sa va ganditi inainte intotdeauna la tipul la care doriti sa o folositi, alegand marimea corespunzatoare pentru a avea randament- fiind prea grea sau puternica si veti risca sa stricati materialul de lucru, prea usoara, s-ar putea sa stricati menghina.


Tipuri de menghine Stanley

Menghine FatMax Trigger Menghina pentru colt Menghine Tip F

Aceasta ofera cea mai rapida si simpla ajustare si este ideala pentru a fixa materialul de bancul de lucru, pentru a-l tine strans in timp ce este lipit; daca intoarceti bratele menghinii invers, puteti sa separati bucatile de material intr-o miscare controlata

Potrivita pentru fixarea pe rand a unui colt.
Ofera avantajul de a fixa pe bancul de lucru asa incat sa aveti mainile libere pentru ajustarile finale.

Probabil cea mai folosita in ateliere datorita modului in care poate fi ajustata la dimensiune si tensiune.
Pentru cele mai dure operatiuni folositi menghina F, cu sectiune in forma de T pentru a rezista la indoire si rasucire
Menghina cu banda Menghina Tip G  

O Banda de nylon de 4,5 m care poate fi folosita sa fixeze orice forma.Doua menghine folosite in combinatie cu bare rigide si o carcasa foarte puternica de capacitate mare.Nu e necesara nicio alta unealta pentru a tensiona menghina

Facut din fier maleabil suspus la tensiune pentru mai multa rezistenta.Se folosesc in situatii similare cu menghinile F, dar unde este necesar de fixat sarcini mai mari.
Dimensiunile de 100 mm si 150 mm sunt cele mai folosite.hina
 

Secretele meseriei


Secretul 1-

Inainte de a incepe lucrul efectiv, faceti cateva incercari pe bucati de materiale neimportante, pentru a vedea daca menghina este ajustata la nivelul minim de prindere si la cerintele materialului de fixat.


Secretul 2

-Asigurati-va ca forta de fixare este reglata pe ambele capete ale materialului astfel incat menghina sa fie paralela pe material.


Secretul 3

- Cand fixati carcase largi puneti o piesa rigida de lemn intre laturile de prindere.E chiar mai bine daca lemnul e putin convex, pentru ca aceasta asigura o prindere mai buna a materialelor si asigura o mai buna finisare.Pentru a face asta ai nevoie de cel putin 3 maini,asa ca tineti cele 2 piese de lemn intr-o  menghina C sau F pentru a va putea elibera mainile pentru a putea regla menghina cu bare lungi.


Secretul 4

-Mariti presiunea pe material progresiv.In functie de complexitatea operatiunii puteti folosi patru sau opt menghine in acelasi timp, scopul vostru fiind sa strangeti toate bucatile de material fara probleme aditionale.


Secretul 5

-Avand toate materialele prinse, trebuie sa va uitai daca sunt patrate.Cea mai buna metoda de a verifica este sa masurati diagonalele cu o ruleta de metal.Alternativ folositi 2 bucati subtiri de lemn ascutite la o margine si le aplicati pe diagonala cadrului. Trasati o linie de-alungul celor 2  piese de lemn si apoi comparati dimensiunile celeilalte diagonale.


Secretul 6

-Daca pentru lipirea unor placi folositi menghine cu bare paralele, ajustati deschizatura asa incat sa introduceti o bucata de lemn si asezati menghinile pe masa de lucru.Puneti placile peste barele de otel ale menghinilor, aplicati o bucata de hartie, pentru a feri barele de otel de materialul adeziv.


Secretul 7

-Daca ati dat la rindea marginile placii in forma patrata ati avea nevoie numai de o presiune mica in menghina.Daca dimensiunea lucrarii necesita mai mult de 2 menghine montati una si pe cealalta parte.Cand presati, verificati daca placile sunt paralele cu barele menghinilor.DAca nu se intampla asa, inseamna ca marginile nu sunt patrate si trebuiesc recalibrate pentru a duce la capat operatiunea.


Secretul 8

-O caracteristica foarte importanta a multor menghini din aceasta gama este abilitatea de a roti partile de prindere invers si de a impinge alte materiale in sens opus.Cand testati sistemul de prindere, placile se pot prinde foarte bine de material.Daca le separati cu un ciocan e posibil sa deteriorati materialul, insa cu menghinile Stanley le puteti separa intr-un mod controlat.

Catalog mesteri.
Autentificare mesteri:
CONT NOU